Хотел РИВИЕРА БИЙЧ

Ривиера Бийч SPA и Wellness

Едно от най-предпочитаните места за Балнеолечение в к.к. „Златни пясъци“ е лицензираният медицински център „Балнеолечебен Медикъл / Спа център Ривиера Бийч“. Тук уникално се съчетават изобилие от специфични физикални фактори - лечебна термоминерална вода, лиманна кал и мек климат, с подходящо развита, специали­зирана материална база. Водите и климатът са основни природни ресурси в здравния туризъм и притежават две основни рекреационни функции: рекреативно-спортна и лечебнопрофилактична. Центърът предлага перфектни условия за съчетание на морска ваканция с грижа за Вашето здраве.

Собственото хидротермално находище се намира в екологично чистия район на Ваканционен Клуб Ривиера. Лечебните свойства на слабоминерализираната (459 мг/л), термална (t 37°C) вода (pH 7.7), се дължат на богатата на сулфати, хлориди, магнезий, калций и микроелементи (цинк, мед) вода и са подходящи за външно балнеоле­чение - вани, инхалации, компреси. Този вид води са много редки за Централна и Северозападна Европа, както и за регионите на Близкия Изток. Хидромасажните съоръжения на балнеолечебния сектор са свързани директно с термалния източник и функционират изцяло с минерална вода.

Лиманната лечебна кал се добива от свързаното с Черно море, лиманно Варненско езеро. Тя е богата на микроелементи, хормоноподобни вещества, органични, неорга­нични вещества и витамини. Калолечението е метод, при който лечебната кал се при­лага по определен начин с терапевтична цел. Калолечебните процедури – калолечение, са във вид на кални апликации, частични и цели. Индикации за лечение са заболявания на опорно-двигателния апарат. Под действие на калните процедури настъпват значи­телни промени в метаболизма.

„Балнеолечебен Медикъл / Спа център Ривиера Бийч“ разполага с индивидуални помещения за масаж, балнеоле­чебни и калолечебни процедури, фангопарафин, подводен масаж, естетични и лечебни терапии за тяло, електро­лечебни кабини, козметично студио и салон за лечебна гимнастика.

Оборудването е съвременно, модерно по последни достижения на науката и технологиите, гарантиращо безопас­ност за здравето: различни видове електролечебни апарати за ниски-, средни- и високочестотни токове, вакуум терапия, ултразвуков лечебен апарат, апарати за лечение с магнитно поле, гунафореза с колаген, апарати за свет­ло- и ултравиолетово лечение, различни видове инхалатори, кислороден концентратор – съоръжение за вдишва­не на въздух, обогатен с кислород по метода на проф. Арден, апарати за пресотерапия и пасивна електромускулна гимнастика.

Основната цел на Балнеолечебен Медикъл / Спа център Ривиера Бийч е подобряването на общото духовно и фи­зическо състояние на нашите клиенти и гарантиране на едно неповторимо преживяване.

За всички терапии, извършвани в Балнеолечебен Медикъл / Спа център Ривиера Бийч се използват ценни природ­ни продукти с високи лечебни качества, с които центърът разполага: морска вода и морски продукти, минерална вода от собствен термален източник, лечебна лиманна кал от Варненското езеро, Поморийска медицинска луга, български билки и продукти от тях. Към естествените природни фактори прибавяме ексклузивни продукти от ре­номирани световноизвестни брандове.

Предлагаме голямо разнообразие от Лечебно – Възстановителни процедури, пакети и програми:       

Различни видове масажи – Класически, Лечебни, Антицелулитни, Аромамасажи, Масажи с вулканични камъни, Рефлекторни и др.

Водолечение – Хидромасажна (вихрова) вана, Хидро-масажна вана Арома, Хидромасажна вана Таласо, Хидромасажна вана „Клеопатра”с мляко, Перлена вана с билки, алги, аромати, Подводен масаж (Тангентор) и др.

Терапии за тяло – Пилинг цяло тяло, Маска за цяло тяло, Спа терапия за ръце и стъпала, Студени компре­си с луга и кестен и др.

Калолечение – Апликация с лечебна кал на цяло тяло/ частична, Апликация с фангопарафин

Електролечение – Лечение с Кислород, Инхалация с Морска вода, Лечение с Магнитно поле, Лечение с интерферентен ток, Лечение с ултразвук, Гуна Магни-тофореза, Антицелулитна терапия с апaрат за електро­мускулна стимулация „Целутрон”, Пресотерапия с апа­рата „Пресор”

Лечебна Гимнастика – Лечебна гимнастика- индиви­дуална/групова, Водна Лечебна гимнастика

Терапии за лице – Арома Масаж на Лице и деколте, Дълбоко почиства­не на лице с екстракция, Дълбоко почиства­не на лице без екстракция, Околоочен контур, Колагенова лифтинг терапия, Интензивна хидратация, Успокояваща, Регенерираща Терапия за Чувствителна кожа, Детоксикираща терапия с Вит „С”, Изглаждаща, Антибръчки Терапия, Лечебна Козметика с луга, Козметична Гунафореза с ампула Колаген.

Основни показания за лечение в Балнеолечебен Медикъл/Спа център Ривиера Бийч: заболя­вания на опорно-двигателен апарат от възпалителен и дегенеративен характер, състояние след травми, синдроми, придружени с болка, нарушения на двигателната функция, заболя­вания на периферната и централна нервна система, заболявания на дихателната система, гинекологични, кожни, ендокринни, обменни заболявания.

Нашият опитен, висококвалифициран професионално и езиково подготвен екип, ръководен от Др. Строгова - лекар с дъгогодишен опит и практика в сферата на медицинския туризъм, ще Ви помогне да изберете това, от което наистина имате нужда: наслада, красиво лице, хармония между тяло и дух или лечение на някои заболявания.

Как да стигнете

Ваканционен клуб Ривиера
9007 Варна, България

GPS координати:
  • Бутик хотел Оазис: 43.273382, 28.040302
  • Ривиера Бийч 5*: 43.272272, 28.038877
  • Империал 5*: 43.276681, 28.042219
  • Лотос 4*: 43.275741, 28.041548
  • Нимфа 3*: 43.278026, 28.042982