Хотел РИВИЕРА БИЙЧ

Ривиера Бийч SPA и Wellness

Eдно от най-предпочитаните места за балнеолечение в к.к. „Златни пясъци“ е лицензираният медицински център, Балнеолечебен Медикъл / СПА център Ривиера Бийч". Тук уникално се съчетават изобилие от специфични физикални фактори - лечебна термоминерална вода, лиманна кал и мек климат, с подходящо развита, специализирана инфраструктура. Водите и климатът са основни природни ресурси в здравния туризъм и притежават две основни рекреационни функции: рекреативно-спортна и лечебно-профилактична.  Центърът предлага прекрасни условия за морски отдих в съчетание с цялостна грижа за здравето.

 

Основната цел на Балнеолечебен Медикъл / СПА Център Ривиера Бийч е подобряването на общото духовно и физическо състояние на нашите гости и гарантиране на неповторимо преживяване.

Центърът разполага с ценни природни продукти, с високи лечебни качества, които се използват в предлаганите терапии и процедури: морска вода и морски продукти, минерална вода от собствен термален източник, лечебна лиманна кал от Варненското езеро, Поморийска медицинска луга, български билки и продукти от тях. Към естествените природни фактори прибавяме ексклузивни продукти от реномирани световни марки.

Собственото хидротермално находище се намира в екологично чистия район на Ваканционен Клуб Ривиера. Лечебните свойства на слабоминерализираната (459 мг/л), термална (t 37°C) вода (pH 7.7), се дължат на богатия й състав - сулфати, хлориди, магнезий и микроелементи (цинк, мед), и са подходящи за външно балнеолечение - вани, инхалации, компреси. Този вид води са много редки за Централна и Северозападна Европа, както и за Близкия Изток. Хидромасажните съоръжения на балнеолечебния сектор са свързани директно с термалния източник и функционират изцяло с минерална вода.

Лиманната лечебна кал се добива от свързаното с Черно море лиманно Варненско езеро. Тя е богата на микроелементи, хормоноподобни вещества, органични, неорганични вещества и витамини. Калолечението е метод, при който лечебната кал се прилага по определен начин с терапевтична цел. Калолечебните процедури - калолечение, са във вид на кални апликации, частични и цели. Под действие на калните процедури настъпват значителни промени в метаболизма.

 Балнеолечебен Медикъл / СПА център Ривиера Бийч" разполага с индивидуални помещения за масаж, балнеолечебни и калолечебни процедури, фангопарафин, подводен масаж, естетични и лечебни терапии за тяло, електролечебни кабини, козметично студио и салон за лечебна гимнастика.

Центърът разполага със съвременно оборудване, изцяло съобразено с последните достижения на науката и технологиите, гарантиращо безопасност и комфорт на посетителите:

 - различни видове електрически лечебни апарати за ниски, средни и високочестотни тонове, вакуум терапия, ултразвуков апарат, апарати за лечение с магнитно поле, гунафореза с колаген, апарати за свето и ултра-виолетово лечение, различни видове инхалатори, кислороден концентратотор - съоръжение за вдишване на въздух, обогатен с кислород по метода на проф. Арден, апарати за пресотерапия и пасивна електромускулна гимнастика.

Ние предлагаме голямо разнообразие от лечебно-възстановителни процедури и програми:

Различни видове масажи - Класически, Лечебни, Антицелулитни, Аромамасажи, Масажи с вулканични камъни, Рефлекторни и др.

Водолечение - хидромасажна (вихрова) вана, хидромасажна арома вана, хидромасажна Таласо вана, хидромасажна вана с мляко "Креопатра", перлена вана с билки, алги, аромати, подводен масаж (Тангентор) и др.

Терапии за тяло  - пилинг за тяло, маска за цяло тяло, СПА терапия за цяло тяло, СПА терапия за ръце и стъпала, студени компреси с луга и кестен и др.

Калолечение - апликация с лечебна кал на цяло тяло/частична, апликация с фангопарафин.

Електролечение - лечение с кислород, инхалация с морска вода, лечение с магнитно поле, лечение с интерферентен ток, лечение с ултразвук, Гуна магнифореза, антицелулитна терапия с апарат за електромускулна "Целутрон", пресотерапия с апарат "Пресор".

Лечебна гимнастика - индивидуална/групова водна лечебна гимнастика.

Терапии за лице - Арома масаж на лице и деколте, дълбоко почистване на лице с и без екстракция, околочен контур, колагенов лифтинг терапия, интензивна хидратация, успокояваща, регенерираща терапия за чувствителна кожа, детоксикираща терапия с витамин "С", изглаждаща антибръчки терапия, лечебна козметика с луга, козметична Гунафореза с ампула Колаген.

Маникюр/Педикюр

Сауна

Парна баня

Всички процедури се назначават след преглед и консултация с лекар, в съответствие с индивидуалните нужди.

Основни показания за лечение в Балнеолечебен Медикъл/СПА Център Ривиера Бийч са: заболявания на опорно-двигателен апарат от възпалителен и дегенеративен характер, състояния след травми, синдроми, придружени с болка, нарушение на двигателната функция, заболявания на периферната и централна нервна система, заболявания на дихателната система, гинеколожки, кожни, ендокринни, и заболявани на обменната система.

Разнообразните възможности, които центъра предлага заедно с екипът от знаещи, можещи и отдадени професионалисти гарантират постигането на бързи и трайни лечебни резултати, и превръщат Балнеолечебен Медикъл/СПА Център Ривиера Бийч в прекрасно място за отдих, възстановяване, профилактика, лечение и чудесно самочувствие!

 

 

 

Как да стигнете

Ваканционен клуб Ривиера
9007 Варна, България

GPS координати:
  • Бутик хотел Оазис: 43.273382, 28.040302
  • Ривиера Бийч 5*: 43.272272, 28.038877
  • Империал 5*: 43.276681, 28.042219
  • Лотос 4*: 43.275741, 28.041548
  • Нимфа 3*: 43.278026, 28.042982