Хотел РИВИЕРА БИЙЧ

Ривиера Бийч SPA и Wellness

Балнеолечебен (медицински спа) център Ривиера Бийч

Мисия

Нашата мисия е да предоставим професионална услуга, с която да гарантираме подобряването на психо-емоционалното, физическо и здравословно състояние на гостите и посетителите на комплекса. В екипа работят опитни специалисти – рехабилитатори и кинезитерапевти, а за професионалната консултация на клиентите ни се грижи лекар специалист по физикална медицина и рехабилитация с дългогодишна практика. Трите центъра на територията на ваканционен комплекс Ривиера са проектирани и изградени по съвременни стандарти с модерно оборудване, което гарантира условия за безопасност на здравето на нашите клиенти.

Показания за профилактика и лечение:

Основни направления са рекреативно-спортната и лечебно- профилактичната дейности. Показани за профилактика и лечение са заболявания на опорно- двигателен апарат от възпалителен и дегенеративен характер, посттравматични състояния, болкови синдром, нарушения на двигателната функция, заболявания на периферна и централна нервна система, заболявания на дихателната система, гинекологични, кожни, ендокринни и обменни заболявания.

Минералната вода, която се ползва за водолечение, както и за захранване на басейните на територията на комплекса, се осигурява от собствено хидротермално находище от екологично чист район.

Водата е слабоминерализирана ( 459мг./л. ), термална ( 37 градуса по Целзий ) с лека алкална реакция ( 7.7 PH ), богата на сулфати, хлориди, калций, магнезий и микроелементи ( мед, цинк ), което определя и характерните лечебни свойства. Този вид води са много редки за Централна и Северозападна Европа, както и за регионите на Близкия Изток. Изключително подходяща е за външно балнеолечение под формата на вани, инхалации и компреси.

Лечебната кал, която св прилага под формата на апликации се добива от свързаното с Черно море Варненско лиманно езеро. Тя е богата на хормоноподобни, органични, неорганични вещества и витамини.

Подходяща е за профилактика и лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Следствие на апликациите настъпват редица промени в метаболизма, които съпътстват възстановителните и лечебни процеси.

Как да стигнете

Ваканционен клуб Ривиера
9007 Варна, България

GPS координати:
  • Бутик хотел Оазис: 43.273382, 28.040302
  • Ривиера Бийч 5*: 43.272272, 28.038877
  • Империал 5*: 43.276681, 28.042219
  • Лотос 4*: 43.275741, 28.041548
  • Нимфа 3*: 43.278026, 28.042982