Новини

04 Февруари 2016
 1.  „Влюбени в Бягането“ – 5kmRun и Durex-

  На 13 февруари от 5kmrun, заедно с Durex, организират събитието „Влюбени в Бягането“. По случай празника на Влюбените, всички участници трябва да са по двойки. То ще се състои в Морската градина на града. За да се включите в бягането, трябва да заявите участие като се регистрирате на сайта на 5kmrun. Там може да следите за всякаква информация за събитието, да се информирате в колко часа точно ще започне и къде е сборният пункт. Пожелаваме на всички влюбени участници късмет!бягане по двойки в деня на влюбените

 2. Дни на Любовта и Виното във Варненската Опера-

  Варненската Опера е подготвила интересна програма за всички влюбени. В периода 10 – 22 Февруари се дава старт на „Любовен Февруари“. На сцената ще бъдат представени различни спектакли и концерти, като към някои от тях ще има специални малки изненади.

  • На 10 Февруари от 18:00 часа, с Операта на Доницети - „Любовен Еликсир“, с малиново вино „Трастена“, се дава старт на Празничната програма.
  • На 12 Февруари от 18:00 часа, може да се насладите на Концерт-Спектакъла по музика на Астор Пиацола - „Любовна вечер в Операта с Танго и Шампанско“.
  • На 15 Февруари отново в 18:00 часа на сцената на Държавна Опера Варна, ще се представи операта на Моцарт - „Дон Жуан – Вечният Любовник“.
  • На 18 Феврури от 18:00 часа, ще имате възможността да видите Бойко Цветанов в операта на Верди, „Отело“.
  • На 22 Февруари е финалът на „Любовния Февруари“. От 18:00 часа може да гледате операта Макбет, на Верди.
  За повече подробности, посетете сайта на Държавна Опера Варна.опера варна
 3. Празничен Открит Урок за Любовта и Виното в Театър Българан-

  „Празничен Открит Урок за Любовта и Виното“ е шоу на Ники Урумов. В него, той ще Ви срещне с професор Мисирков. В деня на влюбените Мисирков ще Ви предаде едни много специален открит и тематичен урок.

  Театралният спектакъл е изпълнен с много смях и весели истории. Определено ако изберете да го посетите, няма да останете разочаровани.

  Повече информация за спектакъла може получите на сайта на Театър Българан.Празник на Влюбените Варна
 4. Любовни Перипетии във Фестивалния Комплекс-

  В деня на Свети Валентин, ФК Варна, представя филма „Любов и Инженерство“ . Той е ко-продукция на България, Финландия и Германия. Той разказва историята на тотално отчаяни интернет маниаци, които не могат да открият любовта. Проследете събитията, които се случват около тях. Посмейте се заедно и вижте дали накрая ще открият това, което търсят…празник свети валентин варна

  За повече информация посетете сайта на Фестивалния Комплекс.
 5. Любовен Следобед, в компанията на Криско и Участниците от X Factor, в Grand Mall-                                                   Споделете следобеда на Свети Валентин с Криско и талантливите X фактори. Точно в 17 часа ще започне празничната музикална програма. На сцената ще излязат голямата победителка Християна Луизо, Кристиян Костов, Дарина Йотова, AVA, Стивии Виктория.X Factor 1662266a
 6. 6.Сватбена Церемония в Обредния Дом във Варна-                                                                                                                     Защо да не кажете Заветното „ДА“ на своя любим/а, в Деня на Свети Валентин? Все повече двойки се решават на тази голяма крачка, точно на празника на влюбените. Във Варна към момента са подадени 7 заявления за сключване на брак. От обредния дом коментират, че в последните години тенденцията за сключване на бракове на и около 14 Февруари се увеличава. Все още има свободни часова, така че действайте! сватба на свети валентинНека да поговорим малко за историята на празника. Знаете ли Кой е Свети Валентин и как е възникнала традицията за подаряване на картички, бонбони и цветя?Сега от Ваканционен Клуб Ривиера ще Ви разкажем...

 

Кой е Свети Валентин?

Смята се, че Свети Валентин е Епископ Валентин. Той живеел в пределите на Римската империя, по времето на император Клавдий II. Легендата разказва, че императорът забранил със закон на своите войници да се женят. Той смятал, че неженените млади мъже са по-добри бойци от семейните. Те нямали право да вижда своите любими, а който нарушил заповедта бил строго наказван. Тогава над всички обречени на живот без любов, се притекъл на помощ Епископ Валентин. Той извършвал тайни бракосъчетания и помагал на влюбените да се срещат. Скоро бил разкрит и затворен в тъмница. Поради нарушението на закона, император Клавдий наредил Валентин да бъде екзекутиран. Така, той се превърнал в мъченик на Любовта.Друга легенда, достигнала до наши дни, разказва, че докато е бил в тъмницата, Епископ Валентин се влюбва в дъщерята на своя тъмничар. В деня на екзекуцията, той праща до нея бележка, която завършва с послание „От твоя Валентин“. От там идва и наименованието на картичките, които се подаряват на 14 Февруари – Валентинки.

Кога започва да се празнува Денят на Влюбените?

Най-ранните сведения за почитане на Деня на Свети Валентин идват от Англия и Франция, през 14 век. Хората смятали, че на 14 февруари птиците започват своето ухажване. През средновековието, точно на 14 Февруари, влюбените започнали да си разменят картички точно в този ден, които наричали валентинки.

Как да стигнете

Ваканционен клуб Ривиера
9007 Варна, България

GPS координати:
 • Бутик хотел Оазис: 43.273382, 28.040302
 • Ривиера Бийч 5*: 43.272272, 28.038877
 • Империал 5*: 43.276681, 28.042219
 • Лотос 4*: 43.275741, 28.041548
 • Нимфа 3*: 43.278026, 28.042982