Политика за поверителност

ПРЕАМБЮЛ

„Ривиера” АД с ЕИК 103002712, със седалище и адрес на управление: гр. София, п. код 1000, ул. „Кърниградска“ № 19, наричано по-нататък за краткост Дружеството е администратор на лични данни и отговаря за спазването на разпоредбите на Общия Регламент за защита на личните данни 2016/679.

Целта на настоящата Политика за поверителност е да Ви информираме какви лични данни обработва Дружеството и за какви цели, на кого ги предоставя, какви са Вашите права относно обработваните Ваши лични данни и как можете да ги упражните.

ПРИНЦИПИ ПРИ ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Спазване разпоредбите на Регламента

Политиката на Дружеството има за цел да осигури спазването на разпоредбите на Регламента.

Лични данни се събират и обработват законосъобразно и добросъвестно

Дружеството събира и обработва лични данни законосъобразно, добросъвестно и в съответствие с принципите и правата на физическите лица във връзка с обработването на техните лични данни.

Личните данни се обработват прозрачно

Дружеството осигурява прозрачност в комуникацията за събираните и обработваните лични данни като информацията за това е в кратка, прозрачна, разбираема и леснодостъпна форма, и се използват ясни и недвусмислени формулировки.

Лични данни се събират и обработват само за определени цели

Дружеството обработва лични данни на физически лица само в следните случаи:

  1. обработването е необходимо за спазване на законово задължение на Дружеството;
  2. обработването е необходимо за изпълнение на договор (в т.ч. поръчка) с Дружеството, по който физическо лице е страна, или за предприемане на стъпки по искане от физическо лице преди сключване на договор, когато е нужна неговата идентификация;
  3. физическо лице е дало своето недвусмислено съгласие за разбираема и прозрачно дефинирана цел от страна на Дружеството, за която е нужно обработване на неговите лични данни;
  4. обработването е необходимо, за да бъдат защитени жизнено важни интереси на физическото лице, чиито лични данни се обработват или на друго физическо лице;
  5. обработването е необходимо за целите на легитимните интереси на Дружеството или на трета страна, съгласно разпоредбите на Регламента;
  6. другите случаи, предвидени в Регламента.

Не се събират и обработват ненужни за дейността лични данни

Дружеството не събира и не обработва лични данни на физически лица, които надхвърлят неговите задължения по закон или неговите нужди за правене на бизнес.

Събрани лични данни се обработват за други цели само след съгласие на лицата

Във всички случаи, когато е необходимо събрани и обработвани лични данни на физически лица да се използват за цели, различни от първоначалните, Дружеството уведомява съответните физически лица, иска тяхното съгласие и пристъпва към обработка на техните лични данни за други цели, само след тяхното изрично съгласие.

За обработка се събират минимално необходимите лични данни

Дружеството събира и обработва само минимум необходимите лични данни на физически лица, които:

  1. са предвидени в закон;
  2. са нужни за изпълняване на договор;
  3. са нужни за изпълняване на целите, за които се събират.

Обработваните лични данни са точни и актуални

Дружеството осигурява обработването на личните данни на физически лица да се извършва с максимална точност и по възможност винаги в актуалност.

Личните данни се обработват от минимум необходимия брой лица

Дружеството осигурява достъпът и обработката на личните данни на физически лица да се извършва от минимално необходимия брой лица (оператори), които имат нужната компетентност за тяхната обработка и нужната ангажираност за тяхното опазване.

Личните данни се съхраняват за минимално необходимото време

Дружеството съхранява лични данни за минимално необходимото време, което е:

  1. нужно по закон;
  2. нужно да се изпълни договор (в т.ч. поръчка) и отговорността по него;
  3. нужно да се изпълни целта, за която данните са събрани и обработени; или
  4. до поискване от физическо лицето за тяхното изтриване, когато има основание за такова поискване.

След изтичане на минимално необходимото време, съгласно точки от 1 до 4 от предходния абзац, личните данни се унищожават без излишно забавяне.

Във всички случаи Дружеството осигурява поне веднъж годишно да се прави преглед на събираните и обработваните лични данни и тези от тях, които попадат в някоя от горните хипотези се изтриват без излишно забавяне.

ПРАВИЛА ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Личните данни се обработват с необходимите нива и мерки за защита

Дружеството осигурява необходимите нива на физическа, организационна и технологична защита с оглед на:

  1. естеството, обхвата, контекста и целта на обработваните лични данни;
  2. вероятността, нивата на въздействие и тежестта на риска за правата и свободите на физическите лица, в случай на нарушаване на сигурността на обработваните лични данни;
  3. своите финансови и организационни възможности.

Дружеството осигурява и всички необходими мерки за своевременно възстановяване на събирани и обработени лични данни при тяхна загуба в резултат на случайни, злонамерени или форсмажорни събития.

Личните данни се обработват с контролиран и проследим достъп

Дружеството осигурява необходимите и подходящи технически, организационни и технологични мерки за контролиран и проследим достъп до личните данни на физически лица.

Личните данни се обработват с нужната отчетност за спазване на Регламента

Дружеството осигурява необходимата отчетност и регистри, за да е в състояние да докаже, че разпоредбите на Регламента са спазени.

Спазване правата на физическите лица, чиито лични данни се обработват

Дружеството осигурява спазването правата на физическите лица, чиито лични данни се събират и обработват, което включва:

  1. право на информираност за обработка на лични данни;
  2. право на достъп до личните данни – с какви данни се разполага;
  3. право на коригиране на неточни лични данни;
  4. право на изтриване на лични данни – правото ”да бъдеш забравен”;
  5. право на ограничаване на обработваните лични данни;
  6. правото на информираност за действия в резултат на искане за коригиране, изтриване или ограничаване на обработването на лични данни;
  7. право на преносимост на данните;
  8. право на възражение срещу обработване на лични данни;
  9. право да не са обект на автоматично вземане на решение, включващо профилиране.

ОБРАБОТВАНИ ЛИЧНИ ДАННИ

Обработвани Лични Данни в Качеството на Администратор:

  • на служители;
  • на клиенти физически лица;
  • на доставчици физически лица;
  • на акционери физически лица.

ЦЕЛИ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Дружеството като Администратор извършва следните операции и обработва само необходимите лични данни за следните цели:

  • за сключване, изпълнение и прекратяване на трудови договори и изчисляване на работните заплати и обезщетения на служители;
  • за предоставяне на услуги на клиенти;
  • за сключване и изпълнение на договори с доставчици физически лица;
  • за директен маркетинг за целите на продажбите;
  • за поддържане история на здравния статус на клиенти;
  • за обработка на искания на акционери.

ПОЛУЧАТЕЛИ И КАТЕГОРИИ ПОЛУЧАТЕЛИ

Във връзка с изпълнение на целите, посочени по-горе, Дружеството предоставя лични данни на физически лица на следните получатели:

  • НАП във връзка с изчисляване на заплатите на персонала;
  • НОИ във връзка с изчисляване на обезщетенията на персонала;
  • Дружество за трудова медицина във връзка със задължение за поддържане на актуален здравен статус на персонала и осъществяване на периодични медицински прегледи;
  • Главна инспекция по труда, НОИ и МВР – във връзка с трудови злополуки;
  • МВР – във връзка с предаване на информация за гостите на хотелите;
  • Други държавни и общински органи и/или институции – във връзка със законови задължения към тях или във връзка със законови искания от тях за информация, която съдържа лични данни;
  • Подизпълнители за изпълнение на договорни задължения.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ С ДРУЖЕСТВОТО

Ако имате въпроси или неясноти относно обработването на личните Ви данни или желаете да упражните някое от своите права, можете да се свържете на:

  • и-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
  • телефон: 02 932 00 66;
  • адрес: гр. София, п.код 1000, ул. „Кърниградска” №19

КОМПЕТЕНТЕН НАДЗОРЕН ОРГАН

На територията на Република България компетентен надзорен орган е Комисията за защита на личните данни.

В случай на съмнение, че правата Ви, свързани със защитата на личните Ви данни, са нарушени, можете да подадете сигнал на:

  • Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  • Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Интернет страница:
  • Телефон: 02 / 91-53-518

Как да стигнете

Ваканционен клуб Ривиера
9007 Варна, България

GPS координати:
  • Бутик хотел Оазис: 43.273382, 28.040302
  • Ривиера Бийч 5*: 43.272272, 28.038877
  • Империал 5*: 43.276681, 28.042219
  • Лотос 4*: 43.275741, 28.041548
  • Нимфа 3*: 43.278026, 28.042982