Специални предложения

БАЛНЕО ТЕРАПИИ

Медикъл спа център - Ривиера Бийч
Резервирай
ВИТАЛНОСТ.
ЗДРАВЕ.
РЕКРЕАЦИЯ.

ВК Ривиера предлага прекрасни условия за морски отдих в съчетание с цялостна грижа за здравето. Морската и минерална вода, и специфичния климат са основни природни ресурси залегнали в концепцията за развитие на здравен туризъм.

В медицински Спа център Ривиера Бийч основни направления са рекреативно-спортната и лечебно-профилактичната балнео дейност.

Застъпени са различни процедури за профилактика и лечение на:

 • Усложнения от възпалителен и дегенеративен характер на опорно-двигателния апарат
 • Заболявания на дихателната система
 • Посттравматични състояния
 • Гинекологични проблеми
 • Болкови синдром
 • Кожни проблеми
 • Нарушения на двигателната функция
 • Ендокринни заболявания и обменни усложнения
 • Заболявания на периферна и централна нервна система

*Използва се минерална вода от собствено хидротермално находище, разположено в екологично чист район на територията на ваканционния комплекс.

543 мг/л

Слабоминерализирана

38°C

Термална

7.4 PH

Леко алкална

Микро

Богата на микроелементи

Характеристики на минералната вода

SO-24

30.86 мг/л

Сулфати

HCO-3

318.81 мг/л

Хидрокарбонати

Cl-

39.18 мг/л

Хлориди

H2S

1.15 мг/л

Сероводород

K+

5.02 мг/л

Калий

Na+

44.76 мг/л

Натрий

F-

0.44 мг/л

Флуор

Fe3+

0.23 мг/л

Желязо

Mg2+

33.44 мг/л

Магнезий

Ca2+

47.09 мг/л

Калций

Zn

0.021 мг/л

Цинк

Профилактика и лечение

Извор на Виталност

Профилактика и лечение

Водолечение

Минералната вода е: слабоминерализирана (543мг./л.), термална (38˚С), леко алкална (7.4 PH), богата на микроелементи. Подходяща е за външно балнеолечение под формата на вани, инхалации и компреси.

Центърът е оборудван с хидромасажни вани с възможност за извършване на подводен масаж.

Профилактика и лечение

Калолечение

Лечебна кал, която се използва е богата на микроелементи, соли, органични и неорганични вещества, биостимулатори и витамини. Намира добро приложение при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Следствие на апликациите настъпват редица промени в метаболизма, които съпътстват възстановителните и лечебни процеси.

Профилактика и лечение

Електролечение

Разполага с физиотерапевтични апарати за лечение с ниско, средно и високочестотни токове, апарат за вакум терапия, ултразвук, магнит, апарати за светлолечение и ултравиолетово лечение, инхалатори, кислороден концентратор, апарат за пресотерапия, апарат за пасивна електромускулна стимулация и иновативен апарат за резонансна магнитофореза – Gunaphoresis.

Профилактика и лечение

Лечебна гимнастика

Нашите квалифицирани специалисти – кинезитерапевти и рехабилитатори изготвят индивидуални двигателни и възстановителни програми, и провеждат подходяща лечебна гимнастика.

Профилактика и лечение

Подводна лечебна гимнастика

Водната лечебна гимнастика е подходяща за хора с дегенеративноставни и костноставни заболявания, и хора с намалена подвижност. Гимнастиката се води от квалифициран специалист – кинезитерапевт. Водата във вътрешния басейн е минерална и това допълнително благоприятства оздравителните процеси. Температурата е оптимална – около 30–32 градуса по Целзий, което от своя страна способства за по-добра релаксация на напрегнатите и болезнени мускулни групи.

Апаратна физиотерапия

Благотворно въздействие

Апаратна физиотерапия

Ултразвукова терапия

Модерен лечебен метод, при който ултразвуковата вълна се съчетава с действието на лековити гелове и мехлеми. Прилага се най-често при проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат като дискови хернии, ревматизъм, травми и др. и заболявания на периферната нервна система – радикулити, плексити, ишиас, дископатии, болкови синдром и др.

Апаратна физиотерапия

Магнитотерапия

Използва благотворната лечебна сила на магнитното поле, за да подпомогне възстановителния процес на тъканите при травми, както и да облекчи болките при ревматизъм. Прилага се успешно при проблеми, свързани със сърдечносъдовата и нервна система, както и при възпалителни и хронични ставни или белодробни процеси.

Апаратна физиотерапия

Солукс

Оказва топлинно действие върху кожата, топлинен еритем в тъканите, хиперемия, разширява кръвоносните и лимфните съдове, което подобрява лимфо и кръвообръщението, разнася възпалителните процеси и намалява спазъма на гладката и напречно набраздената мускулатура, има и болкоуспокояващ ефект. Използва се при синуити, фарингити, ринити, пареза на лицевия нерв, плексити, миалгии.

Апаратна физиотерапия

Инхалация

Процедура, при която се дишат лечебните вещества, съдържащи се в минералната вода и в различните медикаменти. Имат антибактериално, противовъзпалително, отхрачващо и възстановително въздействие. Те подпомагат оздравителния процес. Показателни са при простудни заболявания, назофарингити, ларингити, бронхити, пневмония. Особено благоприятен ефект имат при асматични заболявания.

Апаратна физиотерапия

Терапия с интерферентен ток

Този метод е подобен на терапия с ниско честотни токове. Терапевтичния ефект от използването на интерферентния ток се свързва с неговото физиологично действие върху тялото. Тези токове предизвикват подобряване на периферното кръвообращение, тъканния метаболизъм, отделянето на биологично активни вещества (което създава условие за противооточен и противовъзпалителен ефект). Има добър ефект при лечение на невралгии, плексити, радикулити, навяхвания, състояния след фрактура, локсации, мускулни болки, спазми.

Резонансна магнитофореза

Върни радостта от движението

Резонансна магнитофореза

Gunaphoresis

Апаратът Гунафореза има широко приложение както за лечение на болка, така и в естетичната медицина и козметиката.

 1. Извършва се лечение на мускулно-скелетни смущения, предизвикани от артрит, остеоартрит, ишиасни болки, болки в шиен и гръден, поясен дял на гръбначния стълб, както и мускулни разтежения, дископатии, радикулерни синдроми и епикондилити, периартрити на раменната става, тендинити, лигаментити.
 2. Процедурите с GUNA инжекционен колаген имат обезболяващ, регенериращ и противовъзпалителен ефект върху тъканите – хрущяли, мускули, сухожилия, лигаменти, ставни капсули и др.
 3. Апаратът много успешно се използва в естетичната медицина за третиране на бръчки, целулит, локален адипозитас, цикатрикси,
 4. Има добър ефект в късния следоперативен период за заздравяване на рани и предотвратяване на патологично разрастване на оперативния цикатрикс

Запитване за резервация

Специални предложения